Omakotitalon sukittaminen

Omakotitalon sukittaminen

Viemäriputkiston keskimääräinen tekninen käyttöikä on noin 40-50 vuotta.

Paras tapa välttyä turhilta vesivahingoilta, on tarkistuttaa viemäriputkiston kunto.

Pahinta on huomaamaton vuoto, joka pitkään jatkuessa voi aiheuttaa tuhoisan vesivahingon talon rakenteille.

Vuoto voi myös aiheuttaa home ja mikrobivaurioita joista muodostuu sisäilmaongelmia.

Viemäriputkiston vuotoja ei aina havaita ilman ammattilaisen tekemää kartoitusta.

Lopeta turha huolehtiminen ja tilaa maksuton arvio viemäriputkiston tilasta jo tänään.

Sukituksen vaiheet

1. Ilmainen arviointi ja kohdekäynti

Epäiletkö, että kiinteistössäsi on tarvetta putkisaneeraukselle? Tarjoamme teille riskittömän ja helpon mahdollisuuden tarkistaa viemärijärjestelmänne kunnon. Kuvannamme putkistot, jotta turhilta saneerauksilta vältyttäisiin. Sukitusmenetelmä on erinomainen vaihtoehto niin muovi- valurauta-, ruukku- kuin betoniputkiinkin ja sukittamalla voidaan saneerata myös vanhoja viemäreitä.

Kun mahdollinen saneeraustarve on selvitetty, käymme yhdessä läpi viemärisaneerauksen kustannukset ja siihen liittyvät tarpeet kuten viemärien laajuuden, liitoskohtien määrän, materiaalit, uusittavat viemärikalusteet sekä viemärien kunnon tallenteen avulla. Arvioimme myös työn keston sekä aikataulut.

ilmainen-arviointi-ja-käynti

2.  Valmistelutoimenpiteet

Sukitus on asiakkaan kannalta huomattavasti vähemmän tunkeileva kuin putkisaneeraus, sillä asunnosta ei tarvitse muuttaa saneerauksen ajaksi pois eikä esimerkiksi kylpyhuonetta tarvitse uusia saneerauksen jälkeen.

Teemme viemärisaneerauksesta asiakkaalle mahdollisimman harmittoman tarjoamalla muun muassa viemärin käyttökatkon ajaksi kuivakäymälän. Arvostamme siisteyttä korkealla ja suojaamme kulkureitit ja työskentelyalueen yksityiskohtaisesti ja huolellisesti. Pöntöt ja lavuaarit sekä muut vesikalusteet irrotetaan sukituksen ajaksi.

3. Putkiston puhdistus

Viemäristön puhdistaminen suoritetaan mekaanisesti rassaamalla. Rassauksessa putkistosta poistuvat sinne vuosien varrella kertyneet liat sekä muut jäänteet. Sen jälkeen putkisto huuhdellaan huolella, jonka jälkeen se vielä tarkistetaan videokuvalla, jotta varmistetaan putkiston olevan valmis sukitukselle.

4. Sukitus

Viemärisaneerauksien sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, pehmeä epoksilla kyllästetty putki, joka kuivuessa kovettuu. Materiaalina on 3-4 mm vahvuinen kuitusukka, joka asennetaan viemäriputkistoon paineilman avulla. Tällöin olemassa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat ja putkesta tulee täysin turvallinen muoviputki. Sukituksen jälkeen putken käyttöikä on vähintään 50 vuotta.

5. Putkiston haarakohdat

Viemärin liittyessä toiseen viemäriin, sitä kutsutaan haarakohdaksi. Haarakohtien käsittely vaatii käsityötä ja piinkovaa ammattitaitoa, että lopputuloksesta saadaan saumaton, kestävä ja vesitiivis.

Haarakohdat voidaan sukittaa joko käyttämällä limisukitusta tai asentamalla liitoskohtaan kaksinkertaiset tehdasvalmisteiset haarakappaleet.

6.  Lattiakaivot

Uusi muovinen lattiakaivo asennetaan vanhan kaivon sisään eikä asennuksen yhteydessä tarvitse rikkoa vesieristeitä tai pintoja. Säästöä syntyy sekä ajassa että kustannuksissa verrattuna perinteisiin menetelmiin, joissa vanha kaivo piikataan auki pintoja hajottaen.

Vastaavasti vanha lattiakaivo voidaan myös pinnoittaa.

7. Jälkitarkastus kuvantamalla

Putkirsaneerauksen jälkeen viemäristö kuvataan ja tarkistetaan, että lopputulos on onnistunut ja asiakkaan toiveiden mukainen. Video esitetään asiakkaalle, joka saa myös pitää tallenteen.

8. Siivous

Saneerauksen jälkeen työskentelyalue siivotaan huolellisesti sekä yksityiskohtaisesti ja irrotettu esineistö palautetaan paikoilleen. Viemärisaneerauskestää noin viikon verran, jonka jälkeen viemäriputket ovat kuin uudenveroiset. Sukitetut viemäriputket kestävät noin 50 vuotta.

uudenmaan-viemärihuolto-asuminen-putkiremontin-aikana

Asuminen putkiremontin aikana

Asiakkaan näkökulmasta sukitus on kustannustehokas sekä nopea ratkaisu ja saneeraus voidaan toteuttaa siten, ettei asukkaan tarvitse muuttaa pois kotoaan.

Voit asua asunnossasi koko viemärisaneerauksen ajan. Näin vältyt väliaikaisilta muutoilta.

Saneerauksen alkaessa tiedotamme asukkaita eri työvaiheista, toimitamme kuivakäymälät ja suojaamme huolellisesti työskentelyalueet.

Vuotamattomuustakuu 15v

Soita ja tilaa maksuton arvio viemäriputkiston tilasta

040-8477 929

Hyödynnä kotitalousvähennys

Kodin tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito-,  ja perusparannustyöstä voi hakea kotitalousvähennystä.

Avustamme asukasta kotitalousvähennykseen liittyvissä asioissa.

Saatte lisätietoa kotitalousvähennyksestä täältä.