Kerrostalon sukittaminen

Kerrostalon sukittaminen

Putkisaneeraus aiheuttaa etukäteen kenelle tahansa asunnonomistajalle pelonväristyksiä, mutta enää sen ei tarvitse sitä olla. Perinteisessä putkisaneerauksessa on rikottava rakenteet, jolloin kaikki vanhat putket korvataan uusilla. Se on sekä kallis, hidas, epämiellyttävä että paljon vaivaa aiheuttava prosessi. Nykyaikaisella sukitusmenetelmällä on mahdollisuus säästä rahaa, vaivaa ja aikaa. Nykyaikaisista menetelmistä sukitus on kaikista edullisin, nopein ja kestävin ratkaisu.

Viemäriputkien sisäpuolisen saneerauksen voi tehdä myös pinnoittamalla. Se tunnetaan myös nimillä putkitus, massaus ja ruiskuvalu. Pinnoittamalla putkien elinikää ei saada jatkettua kuin 10-15 vuotta. Sukituksella on mahdollisuus saada vähintään 50 vuotta lisää käyttöaikaa.

Sukitus sopii vähintään 50 mm halkaisijan putkiin ja sukittamalla voidaan saneerata valurauta-, muovi-, betoni- ja ruukkuputkia. Muiden etujensa lisäksi se on siis kaiken lisäksi muuntautumiskykyinen ja monipuolinen ratkaisuvaihtoehto.

Sukituksen jälkeen viemäriputki vastaa uutta muoviputkea ja samalla sen käyttöikä kasvaa jälleen 50 vuotta.

Taloyhtiön ja sen asukkaiden kannalta hybridisaneeraus ja sukitus on selkeästi paras vaihtoehto. Perinteiseen putkisaneeraukseen verrattuna sukitus on jopa 50% edullisempi. Kaiken kukkuraksi sukitetuille putkille myönnetään 15-40 vuoden vuotamattomuustakuun ja osa vakuutusyhtiöistä määrittää sukitetut putket uusiksi putkiksi.

joku-lohja

Sukituksen vaiheet

1. Ilmainen arviointi ja käynti ja putkiston kuvantaminen

Epäiletkö, että kiinteistössäsi on tarvetta putkisaneeraukselle? Tarjoamme teille riskittömän ja kätevän mahdollisuuden tarkistaa viemärijärjestelmänne kunnon. Kuvantaminen on helppo tapa tarkistaa putkiston kunto, jotta vältytään turhilta saneerauksilta.

Sukitusmenetelmää voidaan käyttää kaikentyyppisiin putkiin aina muovi-, valurauta-, ruukku-, kuin betoniputkiin ja samalla sukittamalla voidaan saneerata myös vanhoja viemäreitä.

2. Saneerauksen suunnittelu

Kun putkisto on kuvannettu ja saneeraustarve selvitetty, käymme yhdessä asiakkaan kanssa viemärisaneerauksen kustannusarvion, työn vaiheet, laajuuden sekä keston ja arvioimme saneerauksen aikataulun.

3.  Esivalmistelut

Sukitus on asiakkaan kannalta huomattavasti vähemmän tunkeileva kuin putkisaneeraus, sillä asunnosta ei tarvitse muuttaa saneerauksen ajaksi pois eikä esimerkiksi kylpyhuonetta tarvitse uusia saneerauksen jälkeen.

Teemme viemärisaneerauksesta asiakkaalle mahdollisimman harmittoman tarjoamalla muun muassa viemärin käyttökatkon ajaksi kuivakäymälän. Arvostamme siisteyttä korkealla ja suojaamme kulkureitit ja työskentelyalueen yksityiskohtaisesti ja huolellisesti. Pöntöt ja lavuaarit sekä muut vesikalusteet irrotetaan sukituksen ajaksi ja asennetaan taas paikoilleen saneerauksen jälkeen.

4. Putkiston puhdistus

Viemäristön puhdistamisessa käytetään mekaanista rassausta ja harjausta, joka poistaa putkistoon vuosien varrella kerääntyneet likatekijät. Sen jälkeen putkisto huuhdellaan huolellisesti, jotta se on siisti ennen kuin aloitamme varsinaisen sukituksen. Putkiston siisteys tarkistetaan vielä erikseen videokuvalla, ettei sinne ole jäänyt mitään yllätyksiä.

5. Sukitus

Viemärisaneerauksien sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, pehmeä epoksilla kyllästetty putki, joka kuivuessa kovettuu. Materiaalina on 3-4 mm vahvuinen kuitusukka, joka asennetaan viemäriputkistoon paineilman avulla. Tällöin olemassa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat ja putkesta tulee täysin turvallinen muoviputki. Vaikeat haarakohdat voidaan sukittaa limisukituksella tai kaksinkertaisilla haarakappaleilla.

6. Lattiakaivot

Viemärisaneerauksen yhteydessä voidaan uusia myös lattiakaivot kätevästi ja vaivattomasti. Uusi muovinen lattiakaivo asennetaan vanhan kaivon sisään eikä asennuksen yhteydessä tarvitse rikkoa vesieristeitä tai pintoja. Säästöä syntyy sekä ajassa että kustannuksissa verrattuna perinteisiin menetelmiin, joissa vanha lattiakaivo avataan pintoja hajottaen. Näin koko viemärijärjestelmä tuodaan osaksi nykyaikaa.

Vastaavasti vanha lattiakaivo voidaan myös pinnoittaa. Kannattaa myös muistaa, etteivät vakuutusyhtiöt korvaa vesivahinkoja, jotka johtuvat yli 20-vuotiaista lattiakaivoista.

7. Jälkitarkastus kuvantamalla

Putkisaneerauksen jälkeen viemäristö kuvataan ja tarkistetaan, että lopputulos on onnistunut ja asiakkaan toiveiden mukainen. Video esitetään asiakkaalle, joka saa myös pitää tallenteen.

8. Siivous

Saneerauksen jälkeen työskentelyalue siivotaan huolellisesti sekä yksityiskohtaisesti ja irrotettu esineistö palautetaan paikoilleen. Kaikki kertynyt jäte viedään pois ja kierrätetään vastuullisesti sekä asianmukaisesti.

Viemärien sukituksella on useita etuja verrattuna perinteiseen putkisaneeraukseen.

Sukitus kannattaa valita koska se on:

Halpa:

Sukittaminen on huomattavasti halvempaa kuin perinteisellä tavalla tehty putkisaneeraus. Työ on halvempaa eikä sen jälkeen tarvitse tehdä kylpyhuoneen remonttia. Kerrostalon sukitus maksaa asuntoa kohden n. 4000-6000 EUR kun kaikki talon kaikki viemärit sukitetaan.

Nopea:

Omakotitalojen sukitus kestää 1-2 viikkoa talon koosta riippuen, mutta parhaimmillaan saneeraus hoituu jo muutamassa päivässä. Kerrostaloissa työaika on 1-3 viikkoa.

Helppo:

Asukkaan ei tarvitse muuttaa kotoaan pois. Näin kaikilta osapuolilta säästyy sekä rahaa että aikaa. Asukkaat saavat käyttöönsä kuivakäymälän, jonka urakoitsija tyhjentää. Vesi tulee hanoista normaalisti myös pohjaviemäreiden kunnostuksen aikana.

Siisti:

Sukitus on siisti työtapa eikä se aiheuta esimerkiksi pölyhaittoja. Rakenteita ei tarvitse rikkoa päästäkseen putkiin käsiksi, joten hommat hoituvat puhtaasti ilman ylimääräisiä siivoushuolia asiakkaalle. Kaikki työalueet ja kulkureitit suojataan huolellisesti ennen urakkaa ja loppusiivous hoidetaan tarkasti.

Laadukas:

Sukitetusta viemäriputkesta tulee käytännössä uutta muoviputkea vastaava. Sillä on sertifioidusti vähintään 50 vuoden käyttöikä.

Joustava:

Sukitus voidaan toteuttaa asiakkaan haluamana ajankohtana nopeasti ja vaivattomasti. Se ei vaikuta mahdollisiin muihin remonttihaluihin ja vesiputkien uusimiset ja kylpyhuoneremontit voidaan toteuttaa joko osana sukitusta tai omana saneerauksenaan.

Turvallinen:

Vakuutusyhtiöt ovat siinä määrin vakuuttuneita sukituksen tuomista hyödyistä, että osa vakuutusyhtiöistä hyväksyy sukitetut viemäriputket uusina putkina. Lisäksi sukituksille luvataan jopa 40 vuoden vuotamattomuustakuu.

Lattiakaivot sukituksen yhteydessä

Riskialttiit vanhat valurautalattiakaivot saneerataan samalla vaivalla. Näin koko viemärijärjestelmä tuodaan osaksi nykyaikaa. Kannattaa myös muistaa, etteivät vakuutusyhtiöt korvaa vesivahinkoja, jotka on johtuvat yli 20-vuotiaista lattiakaivoista.

Lattiakaivoihin voidaan valita uusi lattikaivoinsertti tai vanhan lattiakaivon pinnoitus. Uusi lattiakaivoinsertti asennetaan vanhan lattiakaivon sisään. Molemmilla tavoilla on sama vuotamattomuustakuu kuin sukituksella.

uudenmaan-viemärihuolto-asuminen-putkiremontin-aikana

Asuminen putkisaneerauksen aikana

Asiakkaan näkökulmasta sukitus on kustannustehokas sekä nopea ratkaisu ja saneeraus voidaan toteuttaa siten, ettei asukkaan tarvitse muuttaa pois kotoaan.

Voit asua asunnossasi koko viemärisaneerauksen ajan. Näin vältyt väliaikaisilta muutoilta.

Saneerauksen alkaessa tiedotamme asukkaita eri työvaiheista, toimitamme kuivakäymälät ja suojaamme huolellisesti työskentelyalueet.

Vuotamattomuustakuu 15v

Soita ja tilaa maksuton arvio viemäriputkiston tilasta

040-8477 929